Proiecte

Rothenbaum

Acoperis mobil arenele de tenis Rothenbaum, Hamburg - Germania, 1997


Rothenbaum

Acoperisul  mobil realizat pentru Rothenbaum a reprezentat primul proiect  implementat de AUROCON ROMANIA, bazat pe trolii hidraulice.

Membrana  este realizata din PVC, iar structura de baza a acoperisului mobil este  alcauita din 2 zone concentrice, cea din exterior avand 5.300mp, iar  cea din interior 3.200mp.

Pentru  zona spectatorilor a fost construit un acoperis static, iar pentru zona  centrala de desfasurare a evenimentelor a fost implementat un acoperis  retractabil, automatizat, dintr-un singur strat de PVC, care permite o  patrundere a luminii de 10%, iar procesul de retractie se realizeaza cu  usurinta (aprox. 5 min).

Arenele  de tenis din Rothenbaum (8.500mp) au gazduit  turneul anual de Master  Series de la Hamburg (International German Open),  iar incepand cu 2008,  reprezinta locul de desfasurare al Masters ATP (Association of Tennis  Professionals), parte a ATP World Tour 500. De asemenea, arenele  Rothenbaum sunt locul de desfasurare al multor concerte si expozitii pe perioada tuturor sezoanelor.


Galerie foto