Sisteme Vision

sisteme vision

AUROCON ROMANIA furnizeaza solutii pentru verificarea sau identificarea componentelor individuale, precum si detectia/ sortarea pe baza culorii. Senzorii specifici permit detectarea detaliilor unui produs indiferent de pozitia obiectelor inspectate si in functie de setarile stabilite initial, acestia permit sau nu trecerea produselor in urmatoarea etapa de productie.

Principalele aplicatii pentru Sistemele Vision implementate de AUROCON ROMANIA sunt in:

  • Aplicatii pentru etichete in industria FCMG
  • Identificarea produselor in industria farmaceutica
  • Aplicatii pentru timbre fiscale
  • Detectia elementelor specifice in industria auto

 

Studiu de caz 1: Sistem automat de gestiune a stocului de produse

Acest sistem este util in gestionare stocului de produse in diferite depozite care au un flux de intrare/iesire foarte mare. Astfel prin acest sistem in orice moment se cunoaste stocul de produse in timp real si poate fi tinuta o evidenta foarte exacta a fluxului de produse.


Sistemul de gestiune consta dintr-un subsistem de identificare a produselor si un subsistem de inregistrare a informatiilor.

Sistemul de identificare a produselor este alcatuit dintr-un senzor de proximitate, folosit ca trigger, si o camera inteligenta 2D de la SICK, IVC-2DM1122.

Dupa identifiacrea codului articolului (prin codul de bare tiparit pe eticheta) si a numarului de serie (prin reconuastere OCR a textului tiparit pe eticheta), informatiile sunt transmise prin eternet catre sistemul de inregistrare a informatiilor.

Sistemul de inregistrtare a informatiilor este alcatuit dintr-un server de date conectat in aceasi retea cu camerele inteligente SICK. Odata receptionate datele, se opereaza asupra bazei de date: actualizarea stocului si introducerea in jurnalul de intrari/iesiri.

Informatiile din baza de date pot fi accesate local printr-o retea LAN cu sau fara fir si de la distanta printr-o conexiune la Internet.

Aditional, la acest sistem se poate adauga si un modul de identificare a volumului cu laser LMS 400. Informatii despre volumul produselor pot fi inregistrate in baza de date si pot fi folosite pentru un mai bun management al aranjarii produselor in depozit sau pentru transportul acestora.

  

Studiu de caz 2: Aplicatie sortare oua pe dimensiuni

Sistemele de sortat oua realizeaza sortarea acestora pe baza greutatii. O metoda alternativa este sortarea pe baza volumului.
 

Cu ajutorul camerei 3D IVC-3D de la Sick s-a realizat un astfel de sistem. Pe langa sortare, sistemul poate fi utilizat si pentru contorizare, informatiile de la mai multe ferme avand posibilitatea de a fi centralizate si vizualizate la sediul central, prin intermediul unei conexiuni la internet.