Mobile roof for Vista Alegre Shopping Center, Madrid - Spain, 2000

Sistemul de control al acoperisului retractabil pentru centrul comercial Vista Alegre a fost construit conform urmatoarelor specificatii: structura metalica sub forma unui inel din otel, cu o greutate de 60t si un diametru de aproximativ 25m, are capacitatea de a fi coborata/ ridicata pe o distanta de 10m cu ajutorul a 12 vicinuri.

Greutatea structurii a fost distribuita uniform catre toate vicinurile, controlabile prin intermediul unor invertoare, furnizate de catre partenerii nostrii de incredere B&R Austria. Sistemul automatizat, bazat pe winch-uri electrice permite verificarea pozitiei si a fortei. Toate dispozitivele electronice sunt interconectate prin intermediul unui sistem CAN bus, iar automatizarea permite acoperisului sa fie actionat in aprox. 2 min.

Centrul Vista Alegre din Madrid cuprinde 14.000 de locuri pentru spectatorii care vin sa vizioneze lupte cu tauri, concerte, reprezentatii de teatru etc. Este o atractie pentru turisti si nu numai, prin arhitectura moderna, design-ul si functionalitate, asemanatoare unei farfurii zburatoare.