Acoperis mobil pentru Stadionul National Lia Manoliu, Bucuresti - Romania, 2011

Membrana este sustinuta de o structura de cabluri din otel, care permit inchiderea si deschiderea complet automata a acoperisului. Posibilitatea patrunderii luminii naturale este un beneficiu semnificativ, pe langa multe alte avantaje legate de confortul participantilor la un eveniment (fie ca este meci sportiv, concert, alta manifestare).

Deoarece membrana este stransa la centru si acoperita de cubul video pentru acoperisul deschis, acesta poate fi operat doar cand cubul video este in pozitia COBORAT. Cubul video poate fi operat doar cand acoperisul este in pozitia DESCHIS sau INCHIS (interconectare intre acoperis si cubul video).

Elementul principal de actionare, agregatul electro-hidraulic este conceput dintr-un motor electric de 2,5kW, un troliu si un dispozitiv hidraulic pentru blocare si intindere pana la pozitia finala.

Proiectul este identic cu cel realizat pentru Commerzbank Arena din Frankfurt (dar in plus, implica si automatizarea cubului video central) si se aseamana foarte mult cu proiectul de automatizare al Stadionului BC Place din Vancouver, care urmeaza a fi finalizat.

Deoarece vechiul Stadion National Lia Manoliu nu mai corespundea standardelor internationale, s-a dorit realizarea unui stadion nou, multifunctional. Cu o capacitate de 55.000 de locuri, dispuse pe 4 nivele, 2 tribune si 2 peluze, noul amplasament va deservi exclusiv jocurile de fotbal si rugby.